YouTube Gaming dostupan od danas !!!

YouTube Gaming

YouTube Gaming, googleov novi video servis  dostupan  je od danas, novi servis fokusiran je  na igračku zajednicu te  stiže kao samostalni web servis, ali i kao Android i iOS aplikacija.

Ovaj  servis biti će Google-ov portal za igrački video sadržaj, a servis će automatski prikupljati sav sadržaj koji ima veze s igrama uključujući prijenose uživo (live stream).

Šef YouTube-a za video igre izjavio je za BBC kako im je cilj bio napraviti  sajt gdje će na jednom mjestu biti svi sadržaji vezani za video igre.
gaming_yt
Kako je ranije najavljeno, YouTube Gaming  trebalo bi   olakšati  korisnicima emitiranje  uživo bez prethodnog zakazivanja termina i otvaranjem posebnih linkova koji se mogu dijeliti s drugim korisnicima.
YouTube će ovim projektom biti direktna konkurencija Twitch-u, gamerskom video servisu, koji je Amazon kupio prošle godine za gotovo milijardu dolara.
Servis će, kao što svi i očekujemo, podržavati i Android i iOS aplikacije. Što se tiče onoga što YouTube Gaming nudi streamerima i onima koji gledaju streamove, radi se o gotovo identičnim opcijama koje su trenutno dostupne na Twitch-u. Jedina veća novina koju Google uvodi je takozvani “DVR Mode” koji će korisnicima omogućiti da premotaju unazad čak do 4 sata stream-a.