10 modnih trendova za jesen 2023

Jesen je godišnje doba kada se moda može pokazati u punom sjaju. Slojevi, boje, teksture i detalji čine jesenju garderobu zanimljivom i raznolikom. Ako ste ljubiteljica mode i želite biti u korak s najnovijim trendovima, donosimo vam 10 modnih trendova za jesen 2023 za žene koje možete isprobati i uživati u svom stilu.

1. Koža

Koža je jedan od najpopularnijih materijala za jesen, a ove godine se nosi u svim oblicima i bojama. Od kožnih haljina, suknji, pantalona, jakni i kaputa, do kožnih dodataka poput torbi, remenja i rukavica. Koža je savršena za stvaranje jakog i samouvjerenog izgleda, a može se kombinirati s drugim materijalima poput vune, pamuka ili satena. Koža je također idealna za prelazno razdoblje kada temperature nisu ni previsoke ni preniske.

2. Karirano

Karirani uzorak je klasik koji se uvijek vraća na modnu scenu, a ove jeseni je posebno aktualan. Karirano se može naći na svemu, od odijela, kaputa, suknji i haljina, do košulja, džempera i šalova. Karirano je odlično za stvaranje eklektičnog i šarmantnog izgleda, a može se nositi u različitim bojama i veličinama. Karirano se također može miješati s drugim uzorcima poput cvjetnog, životinjskog ili prugastog.

3. Puf rukavi

Puf rukavi su jedan od najupečatljivijih trendova za jesen 2023 za žene. Ovaj trend donosi romantičnu i ženstvenu notu u svaku kombinaciju, a istovremeno naglašava ramena i sužava struk. Puf rukavi se mogu naći na bluzama, haljinama, džemperima i jaknama, a mogu biti kratki, dugi ili tročetvrtinski. Puf rukavi su savršeni za stvaranje kontrasta s uskim hlačama ili suknjama, a mogu se nositi u različitim stilovima, od elegantnog do casual.

4. Životinjski print

Životinjski print je još jedan trend koji nikada ne izlazi iz mode, a ove jeseni je posebno popularan. Bilo da se radi o leopardu, zebri, tigru ili zmiji, životinjski print je odličan za dodavanje malo divljine i dinamike u svaku kombinaciju. Životinjski print se može nositi na kaputima, haljinama, suknjama, hlačama ili bluzama, ali i na cipelama, torbama ili nakitu. Životinjski print je također sjajan za miješanje s drugim bojama ili uzorcima, poput crvene, zelene ili kariranog.

5. Pastelne boje

Pastelne boje su obično rezervirane za proljeće i ljeto, ali ove jeseni se nose i u hladnijim mjesecima. Pastelne boje poput ružičaste, plave, zelene ili žute donose svježinu i nježnost u jesenju garderobu, a mogu se nositi na različitim komadima odjeće i aksesoara. Pastelne boje su idealne za stvaranje mekih i romantičnih izgleda, a mogu se kombinirati s neutralnim bojama poput bijele, sive ili bež, ili s tamnijim bojama poput crne, smeđe ili bordo.

6. Oversized

Oversized je trend koji se odnosi na nošenje komada odjeće koji su nekoliko brojeva veći od vašeg uobičajenog. Ovaj trend je udoban i opušten, a može se postići nošenjem prevelikih džempera, kaputa, jakni, hlača ili haljina. Oversized je također dobar za stvaranje slojevitih izgleda koji su praktični za hladnije dane. Oversized se može nositi u različitim stilovima, od grunge do chic, a može se balansirati s uskim komadima odjeće ili obuće.

7. Metalik

Metalik je trend koji donosi sjaj i glamur u svaku kombinaciju, a ove jeseni je vrlo popularan. Metalik se može naći na različitim materijalima poput satena, svile, kože ili pletiva, a može se nositi na haljinama, suknjama, hlačama, bluzama ili jaknama. Metalik je savršen za stvaranje svečanih i elegantnih izgleda, a može se kombinirati s crnom, bijelom ili drugim metalik bojama. Metalik je također sjajan za dodavanje malo sjaja i igrivosti u svakodnevne kombinacije.

8. Pletivo

Pletivo je nezaobilazan materijal za jesen, a ove godine se nosi u raznim oblicima i stilovima. Od pletenih haljina, suknji, džempera i kardigana, do pletenih torbi, šalova i kapa. Pletivo je toplo i udobno, a može se nositi u različitim bojama i uzorcima. Pletivo je također idealno za stvaranje cozy i casual izgleda, a može se kombinirati s drugim materijalima poput kože, trapera ili čipke.

9. Fringe

Fringe je trend koji se odnosi na nošenje komada odjeće ili aksesoara koji imaju resice ili rese. Ovaj trend je zabavan i dinamičan, a može se naći na kaputima, jaknama, haljinama, suknjama, hlačama ili torbama. Fringe je odličan za stvaranje pokreta i teksture u svakoj kombinaciji, a može se nositi u različitim dužinama i bojama. Fringe je također sjajan za dodavanje malo zapadnjačkog ili boho štiha u vaš stil.

10. Cvjetni print

Cvjetni print je još jedan trend koji nije rezerviran samo za proljeće i ljeto, već se može nositi i u jesen. Cvjetni print je romantičan i živahan, a može se naći na haljinama,