10 najboljih filmova za gledanje u listopadu

Jesen je stigla i vrijeme je za filmove, ovo je naš prijedlog za 10 najboljih filmova koje možete pogledati ovog listopada.

Radical

Film o mladoj aktivistkinji koja se bori protiv klimatskih promjena i suočava se s posljedicama svojih radikalnih akcija. Film je napet, emotivan i inspirativan, a glavna glumica daje uvjerljivu i snažnu izvedbu.

Foe

Film o bračnom paru koji dobiva posjet od nepoznatog čovjeka koji tvrdi da je njihov budući klon i da će ih zamijeniti na udaljenom planetu. Film je zanimljiv, intrigantan i zastrašujuć, a istražuje teme identiteta, etike i ljudskosti.

The Canterville Ghost

Film o duhovitoj adaptaciji klasične priče o duhu koji progoni staro englesko imanje i pokušava uplašiti američku obitelj koja se uselila u njega. Film je zabavan, šarmantan i duhovit, a nudi simpatične likove i nekoliko smiješnih scena.

Joan Baez: I Am a Noise

Film o legendarnoj folk pjevačici i aktivistkinji Joan Baez, koja je utjecala na generacije glazbenika i borila se za ljudska prava, mir i socijalnu pravdu. Film je dojmljiv, informativan i dirljiv, a prikazuje život i djelo ove izvanredne žene.

The Exorcist: Believer

Film o novom nastavku kultnog horora o svećeniku koji se bavi egzorcizmom i suočava se s novim zlim silama koje prijete njegovoj vjeri i životu. Film je napet, uznemirujuć i šokantan, a nudi nekoliko jezivih scena i iznenađenja.

Dicks: The Musical

Film o komičnoj glazbenoj predstavi koja prati avanture četiri prijatelja koji rade kao detektivi za privatne slučajeve i upadaju u nevolje. Film je urnebesan, zabavan i originalan, a nudi zarazne pjesme i urnebesne dijaloge.

Fair Play

Film o sportskoj drami koja prati život i karijeru nogometaša koji se bori s ozljedama, dopingom i korupcijom u svijetu nogometa. Film je realističan, potresan i poučan, a pokazuje tamnu stranu ovog popularnog sporta.

Cat Person Film o psihološkom trileru koji se temelji na viralnoj kratkoj priči o mladoj ženi koja započinje vezu s misterioznim muškarcem i otkriva njegovu mračnu stranu. Film je napet, zavodljiv i uznemirujuć, a istražuje teme manipulacije, privlačnosti i nasilja.

Killers of The Flower Moon

Film o povijesnom krimiću koji se temelji na istinitoj priči o ubojstvima pripadnika indijanskog plemena Osage u Oklahomi 1920-ih godina, koja su istraživali agenti FBI-a. Film je fascinantan, dramatičan i potresan, a nudi sjajnu glumačku ekipu i režiju Martina Scorsesea.

The Royal Hotel

Film o romantičnoj komediji koja prati dogodovštine osoblja i gostiju luksuznog hotela u Londonu, gdje se isprepliću ljubav, humor i intrige. Film je lagan, simpatičan i zabavan, a nudi nekoliko duhovitih situacija i romantičnih zapleta.