Najbolji pametni telefoni u kolovozu 2023

Najbolji pametni telefoni u 2023: Koji su i zašto?

Pametni telefoni su postali neizostavni dio našeg života, a svake godine nas oduševljavaju novim mogućnostima, dizajnom i performansama. U 2023. godini možemo očekivati još više inovacija, od savitljivih ekrana do moćnih kamera i brzih procesora. No, koji su to najbolji pametni telefoni u 2023. i zašto? U ovom članku ćemo vam predstaviti neke od najatraktivnijih modela koji će se naći na tržištu, kao i njihove glavne prednosti i nedostatke.

iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 Pro Max – Recenzija!

iPhone 14 Pro Max je najnoviji i najnapredniji model iz Appleove ponude, koji nudi vrhunski doživljaj za ljubitelje iOS-a. Ovaj telefon ima impresivan ekran od 6.7 inča s Always On funkcijom, koja prikazuje bitne informacije bez potrebe za otključavanjem uređaja. Kamera je također poboljšana, s glavnim senzorom od 48 MP i Dynamic Island funkcijom, koja zamjenjuje notch i omogućuje bolje iskorištavanje prostora na ekranu. Procesor je A16 Bionic, koji je brži i učinkovitiji od prethodnika, a baterija traje više od 16 sati uz intenzivno korištenje. iPhone 14 Pro Max je idealan izbor za one koji traže najbolji iPhone, ali i za one koji su spremni platiti visoku cijenu za njega.

Oppo Find X5 Pro

Oppo Find X5 Pro je jedan od najboljih Android telefona u 2023, koji se ističe svojim elegantnim dizajnom i vrhunskim performansama. Ovaj telefon ima prekrasan ekran od 6.8 inča s QHD+ rezolucijom i brzinom osvježavanja od 120 Hz, koji pruža živopisne boje i glatku sliku. Kamera je također impresivna, s glavnim senzorom od 50 MP i periskopskim zumom od 10x, koji omogućuje snimanje detaljnih fotografija na velikim udaljenostima. Procesor je Snapdragon 8 Gen 2, koji je najnoviji i najmoćniji čipset na Android tržištu, a baterija podržava brzo punjenje od 65 W, koje puni telefon do 100% za samo pola sata. Oppo Find X5 Pro je savršen izbor za one koji žele vrhunski Android telefon s odličnim dizajnom i kamerom.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23 ULTRA! RECENZIJA

Samsung Galaxy S23 Ultra je najbolji model iz Samsungove S23 serije, koja je predstavljena u veljači 2023. Ovaj telefon nudi sve što se može poželjeti od pametnog telefona, od velikog ekrana do moćne kamere i procesora. Ekran je ogroman, 6.9 inča s QHD+ rezolucijom i brzinom osvježavanja od 120 Hz, koji podržava HDR10+ i ima zaštitu Gorilla Glass Victus. Kamera je jedna od najboljih na tržištu, s glavnim senzorom od 108 MP i periskopskim zumom od 10x, koji omogućuje snimanje izvanrednih fotografija i videa u svim uvjetima. Procesor je Exynos 2200 ili Snapdragon 8 Gen 2, ovisno o regiji, a oba su vrlo brza i pouzdana. Baterija je također velika, 5.000 mAh, koja podržava brzo punjenje od 45 W, bežično punjenje od 15 W i reverzibilno punjenje od 4.5 W. Samsung Galaxy S23 Ultra je najbolji izbor za one koji žele najbolji Samsung telefon, ali i za one koji vole velike ekrane i kamere.

Xiaomi 13 Pro

 XIAOMI 13/13 PRO! [RECENZIJA]

Xiaomi 13 Pro je najbolji model iz Xiaomi 13 serije, koja je predstavljena u prosincu 2022. Ovaj telefon nudi vrhunske performanse po pristupačnoj cijeni, što ga čini jednim od najboljih omjera cijene i kvalitete na tržištu. Ekran je 6.7 inča s QHD+ rezolucijom i brzinom osvježavanja od 120 Hz, koji ima vrlo tanke okvire i podržava HDR10+. Kamera je također vrlo dobra, s glavnim senzorom od 50 MP i senzorom tipa Sony IMX989, koji omogućuje snimanje visokokvalitetnih fotografija i videa. Procesor je Snapdragon 8 Gen 2, koji je najnoviji i najmoćniji čipset na Android tržištu, a baterija podržava brzo punjenje od 67 W, koje puni telefon do 100% za samo 36 minuta. Xiaomi 13 Pro je odličan izbor za one koji žele vrhunski Android telefon po povoljnoj cijeni.

Zaključak

Ovo su samo neki od najboljih pametnih telefona u 2023, koji će zadovoljiti različite potrebe i preferencije korisnika. Naravno, postoje i drugi modeli koji se mogu naći na tržištu, kao što su Google Pixel 7, Huawei P50 Pro, OnePlus 10 Pro i drugi, koji također nude odlične performanse i funkcionalnosti. Na kraju, najbolji pametni telefon za vas ovisi o vašem budžetu, ukusu i potrebama, pa preporučujemo da istražite sve opcije prije nego što donesete konačnu odluku. Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da se bolje upoznate s najboljim pametnim telefonima u 2023 i da ste pronašli svoj idealan model.