Percy Jackson i Olimpijci: Nova tv serija na Disney+ o modernim polubogovima

Ako ste ljubitelj grčke mitologije, fantastike i avanture, onda je ova TV serija za vas. Percy Jackson i Olimpijci je nova TV serija na Disney+ koja se temelji na istoimenoj seriji knjiga američkog pisca Ricka Riordana. Serija prati Percyja Jacksona, dvanaestogodišnjeg poluboga koji je sin Posejdona, boga mora. Percy otkriva da živi u svijetu gdje grčki bogovi i čudovišta postoje u 21. stoljeću i da je optužen za krađu Zeusovog gromovitog klinja. On mora krenuti na opasno putovanje diljem Amerike kako bi vratio klin i spriječio rat među bogovima. Na tom putu će upoznati druge polubogove, prijatelje i neprijatelje, te otkriti svoju sudbinu.

Serija je najavljena u svibnju 2020. godine, nakon što je Riordan predstavio svoj prijedlog Disneyju. Riordan je također potvrdio da će serija biti vjerna knjigama i da će imati pet sezona, svaka po jednu knjigu. Jonathan E. Steinberg i Dan Shotz su izvršni producenti i scenaristi serije, a James Bobin je režiser prve dvije epizode. Glavne uloge su dobili Walker Scobell kao Percy Jackson, Leah Sava Jeffries kao Annabeth Chase, kći Atene, i Aryan Simhadri kao Grover Underwood, satir koji je Percyjev najbolji prijatelj. U ostalim ulogama se pojavljuju poznati glumci kao što su Jason Mantzoukas, Lin-Manuel Miranda, Toby Stephens, Jay Duplass i drugi.

Serija je snimana od lipnja 2022. do veljače 2023. godine u Vancouveru u Kanadi. Prva sezona će imati osam epizoda koje će se premijerno prikazati 20. prosinca 2023. godine na Disney+ platformi. Serija obećava biti zabavna, uzbudljiva i vjerna izvornom materijalu koji je oduševio milijune čitatelja diljem svijeta.

Za više informacija o seriji možete posjetiti sljedeće stranice:

  • IMDb – tu možete pogledati popis glumaca, redatelja, scenarista i ostalih članova ekipe, kao i saznati zanimljivosti i ocjene serije.
  • Wikipedia – tu možete pročitati opis serije, epizoda, likova i radnje.
  • The Hollywood Reporter – tu možete pročitati novosti o seriji, intervju s Riordanom i Bobinom, te pogledati službeni teaser trailer.
  • Riordan Wiki – tu možete saznati sve o književnom svijetu Riordana, njegovim drugim serijama i likovima.
  • Disney+ – tu možete pretplatiti na Disney+ uslugu i gledati seriju kad se pojavi.

Nadamo se da ste uzbuđeni za ovu novu TV seriju kao i mi. Uživajte u gledanju Percyja Jacksona i Olimpijaca! ????