Ako ste okorjeli fan Liama Neesona? Pogledajte Retribution

Retribution je akcijski triler iz 2023. godine u režiji Nimróda Antala i scenariju Chrisa Salmanpoura. Glavnu ulogu igra Liam Neeson, koji se našao u nezgodnoj situaciji kada je dobio prijetnju da će mu auto eksplodirati ako izađe iz njega. U autu su s njim i njegova dva djeteta, koja također moraju poslušati upute nepoznatog glasa koji ih vodi kroz grad. Film je treći remake španjolskog filma El desconocido iz 2015. godine, koji je već imao njemačku i južnokorejsku verziju.

Film pokušava biti napet i uzbudljiv, ali nažalost ne uspijeva u tome. Scenarij je prepun klišeja, logičkih rupa i neuvjerljivih situacija. Likovi su jednodimenzionalni i nezanimljivi, a gluma je uglavnom drvena i monotona. Režija je također nedorečena i neiskorištava potencijal lokacija i akcijskih scena. Film se pretvara da ima neku dublju poruku o pohlepi, odgovornosti i otkupljenju, ali to je samo površinski dodatak koji ne uvjerava.

Retribution je film koji se brzo zaboravlja i koji ne nudi ništa novo ni originalno. To je još jedan u nizu generičkih akcijskih filmova s Liamom Neesonom, koji očito više nema volje ni inspiracije za ovakve uloge. Film je dobio loše kritike i slabu gledanost, što nije ni čudo s obzirom na to koliko je dosadan i predvidljiv. Ovo je film koji se može preskočiti bez ikakvog žaljenja.

Za više informacija o filmu, možete pogledati sljedeće poveznice: