Who Is Erin Carter?-Sve što trebate znati o triler seriji

Tko je Erin Carter? je naslov nove sedmodijelne drame na Netflixu koja prati život britanske učiteljice u Španjolskoj koja se nađe u središtu pljačke supermarketa. Kada je jedan od pljačkaša prepozna iz njezine tajanstvene prošlosti, njezin se život počinje raspadati. Erin (Evin Ahmad) mora se boriti da očisti svoje ime i zaštiti svoju obitelj od opasnih neprijatelja. Serija je puna akcije, avanture i zagonetki, ali i kritika koje joj zamjeraju nedostatak uvjerljivosti, napetosti i originalnosti.

Who is Erin Carter? | Official Trailer | Netflix

Serija je stvorena od strane Jacka Lothiana, koji je poznat po svom radu na serijama kao što su Strike Back i Doc Martin. U glavnim ulogama su Evin Ahmad kao Erin Carter, Sean Teale kao Jordi Collantes, njezin susjed i policajac koji joj pomaže u istrazi, Denise Gough kao Lena Campbell, njezina najbolja prijateljica i kolegica iz škole, Indica Watson kao Harper, njezina kći koja boluje od degenerativne bolesti oka, Charlotte Vega kao Penelope Reyna, zlobna majka iz susjedstva koja ima aferu s Jordijem, Susannah Fielding kao Olivia Thorne, šefica škole koja ima smisla za humor i Douglas Henshall kao Daniel Lang, bivši Erinin ljubavnik i otac njezine kćeri.

Serija je premijerno prikazana na Netflixu 24. kolovoza 2023. godine i odmah je privukla pažnju gledatelja koji su željeli saznati tko je zapravo Erin Carter i što skriva iz svoje prošlosti. Međutim, serija je također dobila i negativne recenzije od strane kritičara koji su joj zamjerili da je dosadna, prepuna klišeja i loših dijaloga. Lucy Mangan iz The Guardiana napisala je da je serija “smrtno dosadna” i da je “televizijski ekvivalent vapaja za pomoć” . Ona je također istaknula da su likovi neuvjerljivi i da radnja gubi zamah u gotovo svakoj sceni .

S druge strane, neki su kritičari pohvalili seriju za njezinu glumačku postavu koja se sastoji od talentiranih glumaca iz različitih zemalja i kulturnih pozadina. Tbreak.com je napisao da je serija “zanimljiva, vođena likovima priča o predgrađanskoj obitelji čija učiteljica majka, Erin, postaje upletena u sukobe koji proizlaze iz njezine prošlosti” . Oni su također istaknuli da su glumci imali impresivne uloge u drugim popularnim serijama kao što su Sherlock, Skins i Snabba Cash . MSN.com je također pohvalio glumačku postavu i rekao da su oni “srce serije” .

Tko je Erin Carter? je serija koja pokušava biti napeta, uzbudljiva i intrigantna, ali ne uspijeva u tome zbog slabog scenarija, predvidljive radnje i nedostatka karizme. Serija može biti zabavna za one koji vole lagane drame s elementima akcije i misterije, ali neće zadovoljiti one koji traže dubinu, originalnost i inteligenciju. Serija je dostupna za gledanje na Netflixu .