One Piece 2023: Prva živa adaptacija popularnog manga serijala

One Piece je jedan od najdugovječnijih i najuspješnijih manga serijala u povijesti, koji prati avanture Monkey D. Luffyja i njegove posade pirata koji traže legendarno blago One Piece i žele postati kraljevi pirata. Manga, koju je stvorio Eiichiro Oda, počela je izlaziti 1997. godine i još uvijek je u tijeku, s preko 1000 poglavlja i 100 svezaka objavljenih do sada. Manga je također dobila više anime adaptacija, filmova, video igara i drugih medijskih proizvoda, koji su privukli milijune obožavatelja širom svijeta.

Međutim, jedna stvar koja je nedostajala obožavateljima One Piecea je živa adaptacija serijala, koja bi prenijela čaroliju i uzbuđenje mange na veliki ili mali ekran. To se promijenilo 2023. godine, kada je Netflix objavio da će producirati prvu živu adaptaciju One Piecea, u suradnji s Kaji Productions, Tomorrow Studios i Shueisha (koja također izdaje mangu). Serija je razvijena od strane Matta Owensa i Stevena Maede, koji su također izvršni producenti zajedno s Odem. Serija ima osam epizoda u prvoj sezoni, koje su premijerno prikazane 31. kolovoza 2023. godine na Netflixu.

ONE PIECE | Final Trailer | Netflix

Serija prati prve avanture Luffyja i njegove posade, koji započinju svoje putovanje iz Istočnog mora prema Velikoj liniji, gdje se nalazi One Piece. Na svom putu susreću se s raznim neprijateljima, saveznicima, zagonetkama i opasnostima, koje testiraju njihovu hrabrost, prijateljstvo i snove. Serija je vjerna izvoru materijalu, preuzimajući likove, radnju i dijaloge iz mange, uz neke manje promjene i dodatke radi bolje prilagodbe živom formatu.

Serija ima ansambl glumaca koji uključuje Iñakija Godoya kao Luffyja, Mackenyua kao Zoroa, Emily Rudd kao Nami, Jacoba Romero Gibsona kao Usoppa i Taza Skylara kao Sanjija. Ostali glumci uključuju Vincenta Regana kao Buggyja, Morgana Daviesa kao Cobyja, Petera Gadiota kao Shanksa, Craig Fairbrassa kao Zeffa, McKinley Belchera III kao Arlonga i Iana McShanea kao pripovjedača.

Serija je dobila uglavnom pozitivne kritike od strane kritičara i obožavatelja, koji su pohvalili izvedbe glumaca, priču, vizualne efekte i vjernost izvoru materijalu. Serija je također postala popularna na društvenim mrežama, gdje su mnogi obožavatelji dijelili svoje dojmove i reakcije na seriju. Serija je također privukla nove gledatelje koji nisu upoznati s mangom ili animeom, ali su zainteresirani za fantastičnu avanturu One Piecea.

Serija je trenutno dostupna za gledanje na Netflixu u cijelom svijetu. Nije poznato hoće li serija dobiti drugu sezonu ili ne, ali mnogi obožavatelji se nadaju da će vidjeti nastavak priče Luffyja i njegove posade na njihovom putu prema One Pieceu.

Za više informacija o seriji One Piece 2023 možete posjetiti sljedeće web stranice: