PlayStation Portal: Novi način igranja PS5 igara na dlanu

PlayStation Portal je novi uređaj koji omogućava igranje PS5 igara na udaljenosti od konzole, koristeći funkciju Remote Play. Uređaj je najavljen 23. kolovoza 2023. godine i bit će dostupan krajem godine po cijeni od 199,99 dolara (oko 200 €) . PlayStation Portal je namijenjen igračima koji žele uživati u PS5 igrama u bilo kojoj prostoriji kuće, bez potrebe za televizorom ili monitorom.

PlayStation Portal ima oblik tableta s integriranim upravljačem koji sadrži ključne značajke DualSense bežičnog upravljača, uključujući adaptivne okidače i haptičku povratnu informaciju . Uređaj ima 8-inčni LCD zaslon koji podržava rezoluciju od 1080p i brzinu osvježavanja od 60 Hz, što osigurava visoku kvalitetu slike i glatkoću igranja . PlayStation Portal također ima 3,5-milimetarski audio priključak za žičane slušalice i mikrofon.

PlayStation Portal se spaja na PS5 konzolu preko Wi-Fi mreže, tako da igrač može brzo prebaciti se s igranja na konzoli na igranje na uređaju . PlayStation Portal može pokrenuti sve igre koje su instalirane na PS5 konzoli, uključujući i one za PS4 . Međutim, neke igre koje zahtijevaju PS VR2 slušalice ili koje se streamaju putem PlayStation Plus Premium usluge oblaka nisu podržane .

PlayStation Portal je zanimljiv dodatak za PS5 konzolu koji pruža novi način igranja i veću fleksibilnost igračima. Uređaj je posebno dizajniran za Remote Play iskustvo i nudi visoku razinu imerzije i udobnosti. Ako ste ljubitelj PS5 igara i želite ih igrati gdje god se nalazili, PlayStation Portal bi mogao biti pravi izbor za vas.