PlayStation Portal: Novi način igranja PS5 igara u dlanu ruke

PlayStation Portal je novi uređaj koji omogućava igranje PS5 igara na udaljenosti od konzole, koristeći funkciju Remote Play. Uređaj je najavljen 23. kolovoza 2023. godine i bit će dostupan krajem godine po cijeni od 199,99 dolara (oko 200 €) . PlayStation Portal je namijenjen igračima koji žele uživati u PS5 igrama u bilo kojoj prostoriji kuće, bez potrebe za televizorom ili monitorom.

PlayStation Portal ima oblik tableta s integriranim upravljačem koji sadrži ključne značajke DualSense bežičnog upravljača, uključujući adaptivne okidače i haptičku povratnu informaciju . Uređaj ima 8-inčni LCD zaslon koji podržava rezoluciju od 1080p i brzinu osvježavanja od 60 Hz, što osigurava visoku kvalitetu slike i glatkoću igranja . PlayStation Portal također ima 3,5-milimetarski audio priključak za žičane slušalice i mikrofon.

PlayStation Portal se spaja na PS5 konzolu preko Wi-Fi mreže, tako da igrač može brzo prebaciti se s igranja na konzoli na igranje na uređaju . PlayStation Portal može pokrenuti sve igre koje su instalirane na PS5 konzoli, uključujući i one za PS4 . Međutim, neke igre koje zahtijevaju PS VR2 slušalice ili koje se streamaju putem PlayStation Plus Premium usluge oblaka nisu podržane .

PlayStation Portal je zanimljiv dodatak za PS5 konzolu koji pruža novi način igranja i veću fleksibilnost igračima. Uređaj je posebno dizajniran za Remote Play iskustvo i nudi visoku razinu imerzije i udobnosti. Ako ste ljubitelj PS5 igara i želite ih igrati gdje god se nalazili, PlayStation Portal bi mogao biti pravi izbor za vas.